Palvelut

Hiustenleikkaus

Olemme koulutettuja parturi-kampaajia ja leikkaamme tunteella ja taidolla upean hiustyylin toiveitasi ja hiuksiasi kunnioittaen. Meiltä sujuu sekä miesten että naisten, että lasten hiusten leikkaukset, pienistä siistimisistä rohkeisiin muutoksiin. Myös parran siistiminen ja muotoilu onnistuu.

Kampaukset

Teemme erilaisia upeita kampauksia joka tilanteeseen. Nopeita arkikampauksia, muodikkaita letityksiä sekä muhkeita juhla- tai hääkampauksia.

Kasvivärjäys

Hiusten värjäykset teemme ainoastaan 100% kasviväreillä. Ne eivät sisällä yhtään synteettisiä kemikaaleja, vaan ovat yksinkertisuudessaan kuivattuja ja jauhettuja kasveja ja yrttejä. Kasvi/yrtti jauheet sekoitetaan kuumaan veteen, josta tulee hiuksiin levitettävä värimassa. Koska kasvivärit eivät sisällä kemikaaleja jotka tunkeutuvat hiuksen sisälle on vaikutusaika huomattavasti pidempi kuin synteettisillä väreillä. Kasvivärin vaikutusaika on 30min-2h. Mitä pidempi vaikutusaika sitä syvempi väri.

Kasviväreillä saa kauniita luonnollisia sävyjä, kullanvaaleita, beigejä, punaisia, ruskeita ja mustaa. Värin lopputulos riippuu aina omasta pohjaväristä ja vaikutusajasta. Kasvivärit eivät vaalenna, joten tummasta vaaleanpaan ei onnistu kasveilla, vaan vaalennukset tehdään savivaalennuksella.

Tavallisimmat kasvit joita käytetään ovat henna, indigo ja cassia. Näiden lisäksi käytetään erilaisia yrttejä ja muita kasveja jotta saadaan täydellinen sävy juuri sinulle.

Kasvien ainutlaatuisten hoitavien ominaisuuksien ansiosta hiuksista tulevat upean kiiltävät ja helposti kammattavat ja saavat elinvoimansa takaisin.

Kasvivärit peittävät myös harmaita, mutta ne jäävät hiukan läpikuultaviksi, minkä ansiosta väri näyttää hyvin luonnolliselta. Jos haluaa harmaat täysin peitettyä tehdään ns. kaksoisvärjäys jolloin hiukset värjätään kahdesti.

Kasvivärien pgmentit eivät tunkeudu hiuskarvan sisään, vaan tarttuvat kiinni hiuksen omaan proteiniin, joka sijaitsee hiuskarvan ympärillä. Näin ollen kasvivärit myös suojaavat hiusta ja antavat sille ryhtiä. Eikä väri lähde pesussa eikä haalistu, vaan se kestää kuin kestoväri ja täytyy kasvaa pois. Kuitenkaan juurikasvusta ei tule kovin selkeä, koska kasvivärit ovat niin luonnollisia ja lähellä sitä omaa sävyä.

Kaiken tämän lisäksi teet myös luonnolle palveluksen käyttämällä kasvivärejä synteettisten värien sijaan, koska kaikki kasvivärien ainesosat, jotka huuhtoutuu viemäristä alas, tulevat luonnosta ja ovat luontoon hajoavia.

Savivaalennus

Täysin ekologisesti ei pysty vaalentamaan hiuksia, mutta sen voi tehdä mahdollisimman luonnollisella tavalla, savivaalennuksella. Kotimaisella Ekopharman savi-sooda-vetyperoksidi vaalennuksella saa hieman kirkastettua hiuksia, tai vaalennettua muutaman asteen. Tässä ainoa kemiallinen ainesosa on vetyperoksidi, joka on pakollinen, sillä se on savivaalennuksen vaalentava aine. Vetyperoksidi muuttuu reagoidessa vedeksi ja hapeksi, joten se ei ole vaaraksi luonnolle.

Savivaalennus on joka tapauksessa vaalennus, joka hieman kuivattaa hiusta. Jos on hyvin hauras hius jota on ennestään käsitelty synteettisillä aineilla emme suosittele savivaalennusta. Silloin mielummin hoidamme vahingoittuneet hiukset kuntoon kasviväreillä ja yrttihoidoilla.

Savivaalennuksen voi tehdä eri menetelmillä toivettesi mukaisesti, esim. raitoina, bayalage tai vaikka kauttaaltaan.

Hiushoidot

Intialaisen päähierontaan voi yhdistää jokin meidän ihanista hiuksien ja päänahan syvähoitavista naamioista. Toki voi myös tulla pelkästään hiushoitoon, mutta hieronta tehostaa sen vaikutusta. Tavallisimmat hiusnaamiot ovat savi, merilevä ja turve. Savi ja merilevä ovat molemmat syväpuhdistavia, eli ne puhdistavat kehoa ja hiuksia myrkyistä ja kuona-aineista, ja poistavat raskasmetalleja, ja antavat samalla hiuksille paljon mineraaleja. Savi on erityisen hyvä rasvoittuville hiuksille ja merilevä taas vähän kuivemmille. Jos on oikein päänahan ongelmia kuten hilse, kutina tai hiustenlähtö, on taas turve oivallinen hoitonaamio.
Tarvittaessa käytämme myös erilaisia hoitavia hiusyrttejä esim. koivu tai nokkonen. Niitä yhdistämällä teemme täydellisen hiushoidon juuri sinun hiuksesi ja päänahan tarpeisiin.

Energialeikkaus

Energialeikkaus aloitetaan aina lyhyellä (n.20-30min) päähieronnalla, jonka jälkeen hiukset pestään. Itse leikkausmenetelmä on hieman erilainen. Hiuksia kammataan tavallista enemmän, jolloin hiusjuuresta kulkeutuu ravintoa latvaan asti. Ajatuksena on myös että huonot energiat kammataan latvoihin jotka sitten leikataan pois. Leikkaus on hyvin perusteellinen ja se tehdään hiuksien oman energian ja kasvusuuntien mukaisesti. Vältetään teräviä kulmia jolloin leikkauksesta tulee harmoninen kokonaisuus. Hiusten mallikin säilyy kauniina pidempään kun hiukset saavat mennä oman energiansa mukaisesti. Sisäinen ja ulkoinen kauneus yhdistyy ja jälkeenpäin on ihanan virkistynyt olo, ja ajatuksetkin tuntuvat kirkkaammilta.

Muistathan mainita aikaa varatessasi jos haluat energialeikkauksen ”tavallisen” sijaan, niin tiedämme varata enemmän aikaa. Energialeikkaus kestää noin 90min.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on aivan ihana ja rentouttava hartia-niska-pää-hieronta! Se suoritetaan istualtaan ja vaatteet päällä. Siinä hierotaan ja painellaan erilaisia akupisteitä, jolloin hieronnasta tulee todella kokonaisvaltainen. Intialainen päähieronta aktivoi pintaverenkiertoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa, jolloin hiuksiin kulkeutuu ravintoa ja saa ne kiiltämään ja kasvamaan paremmin. Hieronta myös rentouttaa lihasjännityksiä ja vähentää stressiä, ja voi auttaa päänsärkyyn, univaikeuksiin ja levottomuuteen. Hieronnan kesto on 30-40min, riippuen asiakkaan toiveista ja tarpeista.
Intialainen päähieronta on ihana rentoutushetki joka sopii kaikille. Kannattaa tulla kokeilemaan!

Raindrop-tekniikka

Raindrop on uutuus hoito meillä. Tekniikkaa tekee Kira, joka on käynyt siihen erillisen koulutuksen. Raindroptekniikassa levitetään yhdeksää korkealaatuista eteeristä öljyä selkään, niskaan ja jalkapohjiin. Siinä yhdistyy eri tekniikat; aromaterapia, Vitaflex-tekniikka, joka on muinainen tiibetiläinen hoitokeino, sekä Lakota-intiaanien käyttämää sivellystekniikkaa. Raindrop on puhdistava, tasapainoittava, virkistävä ja ihanan rentouttava hoito. Raindroptekniikalla voidaan myös tasapainoittaa kehon energiakanavia, antaa tukea selälle ja sen liikkuvuudelle, tukea tervettä verenkiertoa ja immuunijärjestelmää, sekä vapauttaa tunnelukkoja.

MUUT PALVELUT

Ekokampaamo Indryanin tiloissa, erillisessä hoitohuoneessa, on tarjolla muitakin hoitoja:

Akupunktio ja kuivakuppaus

Hoitoja tekee pitkällä työkokemuksella Soile Støa. Lisätietoja ja ajanvaraus 044-9818586. Palvelee suomeksi ja ruotsiksi.

Shiatsu, ayurveda pää- ja kasvohieronta, valon kosketus

Hoitoja tekee Päivi Räikkönen. Lisätietoja ja ajanvaraus 044-2956115.