Tjänster

Hårklippning

Vi i Indryan är utbildade herr- och damfrisörer, och vi klipper med skicklighet och omtanke en snygg hårstil enligt önskemål och vad vi anser att passar. Vi klipper både damer och herrar, samt barn. Allt från små uppsnyggningar till rejäla stilbyten. Vi klipper, formar och snyggar upp också skägg.

Kamning

Vi gör olika kamningar och frisyrer för alla tillställningar. Snabba vardagsfrisyrer, moderna flätfrisyrer och imponerande fest- eller brudkamningar.

Växtfärg

Hårfärgningar gör vi enbart med 100% växtfärger. De innehåller inte alls syntetiska kemikalier, utan består helt enkelt av torkade och malda växter och örter. Växt/ört mjölet blandas med hett vatten, då bildas en färgmassa som är lätt att applicera i håret. Eftersom växtfärgen inte innehåller några kemikalier som tränger in i håret, är verkningstiden betydligt längre än med syntetiska färger. Växtfärgen verkar i 30min-2h. Ju längre verkningstid, desto djupare färgton. Med växtfärg fås vackra och naturliga färger; gyllene, beige, olika röda, bruna och svart. Den slutgiltiga färgen beror alltid på den egna grundfärgen och verkningstiden. Växtfärgerna bleker inte, så att gå från mörkare till ljust går inte att utföra med växter, utan då använder vi lerblekning.

De vanligaste växterna som används är henna, indigo och cassia. Förutom dessa så används också olika örter och andra växter så att vi får en perfekt färg just för dig.

Tack vare växternas unika vårdande egenskaper blir håret underbart glansigt, lätt att kamma och får sin livskraft tillbaka.

Växtfärgerna täcker också grått hår, men de förblir lite ljusare, vilket gör att färgen ser väldigt naturlig ut. Om man vill täcka de gråa stråna helt så måste man göra en sk. dubbelfärgning, då håret färgas 2 gånger.

Växtfärgernas pigment tränger inte in i hårstrået, utan fastnar i hårets eget protein, som finns runt själva strået. Tack vare detta så skyddar även växtfärgen och ger håret hållning. Och färgen lossnar inte med tvätten  och slits inte, utan den sitter som permanent hårfärg och måste växa ut för att få bort. Ändå blir inte utväxten så tydlig, eftersom färgen är så naturlig och i harmoni med den egna färgen.

Du gör även en tjänst för naturen genom att använda växtfärger istället för syntetiska, eftersom växtfärgernas alla ingredienser, som sköljs ner i avloppet, kommer från naturen och är nedbrytbara.

Lerblekning

Helt och hållet ekologiskt går det inte att bleka håret, men det går att göra så naturligt som möjligt med lerblekning. Med en inhemska Ekopharmas lera-soda-väteperoxid blekningen går det att bleka håret några grader, och resultatet blir naturligt ljust. Lerblekningen innehåller inget annat syntetiskt än väteperoxid, som är nödvändig, för det är det ämnet som bleker. 

Väteperoxiden förvandlas till vatten och syre när den reagerar, så den är inte farlig för naturen. Lerblekningen är i vilket fall som helst ändå en blekning, så den torkar lite ut håret. Om ma har ett mycket skört hår som är sedan tidigare behandlat med syntetiska ämnen så rekommenderar vi inte lerblekning. I såna fall vårdar vi hellre det skadade håret med växtfärger och örter.

Lerblekning går att göra med olika tekniker enligt önskemål, t.ex. med slingor, bayalage eller hela håret.

Hårvård

Vi gör olika vårdande hårinpackingar för olika behov. Man kan komma enkom på hårvård, eller kombinera den med indisk huvudmassage, som gör vårdens verkan mer effektiv. De vanligaste hårinpackningarna som vi gör är med havsalg, lera eller torv. Havsalg och lera är båda djuprengörande, dvs. de rengör håret och kroppen från gifter och slaggämnen, avlägsnar tungmetaller och ger samtidigt håret mycket mineraler. Lera är speciellt bra för fett hår och havsalgen igen passar bättre för lite torrare hår. Om man lider av hårbottenproblem såsom mjäll, klåda eller håravfall, så är torv den bästa vården.

Vid behov använder vi också olika vårdande örter t.ex. björk eller nässla. Genom att kombinera dessa gör vi en perfekt vårdande hårinpackning just för  ditt hårs och hårbottens behov.

Energiklippning

Energiklippning börjar alltid med en kort (20-30min) huvudmassage, varefter håret tvättas. Själva klippningstekniken är lite annorlunda. Håret kammas mer än vanligt, och då transporteras näring från hårroten ända ut i toppen. Tanken är också att dåliga energier kammas ut till topparna, som sedan klipps bort. Klippningen är mycket noggrann och den görs enligt hårets egna energier och växtriktningar. Vassa kanter undviks, då blir klippningen en harmonisk helhet. Formen på håret håller längre när håren får fara enligt sina egna energier. Den yttre och inre skönheten kombineras och efteråt känner man sig härligt uppfriskad och t.o.m. tankarna kan kännas klarare.

Kom ihåg att nämna vid bokningstillfället ifall du vill ha energiklippning i stället för “vanlig”, så vet vi att boka lite mer tid. En energiklippning tar ca.90min.

Indisk huvudmassage

Indisk huvudmassage är en härligt avslappnande rygg-, nack- och huvudmassage, som görs sittande med kläderna på. Man masserar och trycker på olika akupunkter, vilket gör massagen verkligen holistisk. Massagen aktiverar det ytliga blodomloppet och livar upp ämnesomsättningen, vilket för näring åt håret och får det att glänsa och växa bättre. Massagen bl.a. slappnar av muskelspänningar, minskar stress och kan hjäpa mot huvudvärk, sömnsvårigheter och rastlöshet. Massagen tar 30-40min, beroende på kundens önskemål och behov.

Indisk huvudmassage är en skön avslappningsstund som passar alla.

Raindrop-teknik

Raindrop är en nyhet hos oss. Tekniken utförs av Kira, som för det har gått en enskild utbildning. I raindroptekniken sprider man ut nio olika eteriska oljor, av hög kvalitet, på ryggen, nacken och fotsulorna. Raindrop är en kombination av olika tekniker; aromterapi, Vitaflex-teknik, som är en forn tibetansk behandling, och en strykningsteknik som används av Lakota indianerna. Raindrop är en rengörande, balaserande, uppfriskande och avslappnande behandling. Med raindroptekniken kan man även balansera kroppens energiflöden, stöda ryggen och dess rörlighet, stöda ett friskt blodomlopp och immunförsvar, samt öppna känslolås.

ÖVRIGA TJÄNSTER

I Ekokampaamo Indryans utrymmen, i ett enskilt litet rum, erbuds även andra tjäster:

Akupunktur och torrkopping

Behandlingarna utförs, med lång erfarenhet, av Soile Støa. Mer information och tidsbokning 044-9818586. Betjäning på svenska och finska.

Shiatsu, ayurveda huvud- och nackmassage, ljusets beröring

Behandlingarna utförs av Päivi Räikkönen. Mer information och tidsbokning 044-2956115. Betjäning enbart på finska.